Dezvoltarea Capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului


Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

În octombrie 2021, anunțam cu entuziasm lansarea unui proiect la care visăm de mult și care vizează Dezvoltarea Capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului.
Am reușit să aducem în regiune acest program, cu gândul de a sprijini organizațiile locale pentru a deveni mai active, a-și crește capacitatea, a accesa fonduri, a încheia parteneriate și a derula proiecte cu impact regional.

Scopul proiectului este de a oferi ONG-urilor din Țara Făgărașului oportunități pentru creșterea capacității organizaționale. Primele etape prevăd maparea societății civile din regiune și crearea a două hub-uri (centre de resurse) care să deservească Țara Făgărașului pe termen lung.

Între activitățile care vor fi oferite GRATUIT organizațiilor neguvernamentale din zonă se numără:


Sursa Foto: arhiva FCTF - întâlnire ONG-uri @Home în Făgăraș

Organizațiile neguvernamentale permit persoanelor care țin la comunitatea lor să contribuie activ la viața comunității. Fie ca vorbim de o educație mai bună, de un sistem de sănătate mai performant, de un mediu de afaceri mai dezvoltat, sau de susținere pentru persoanele care întâmpină provocări sociale, societatea civilă este cuvântul cheie pentru ca noi toți să construim comunitățile pe care ni le dorim în Țara Făgărașului. Tocmai de aceea, proiectul pentru dezvoltarea capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului își propune să înceapă cu o analiză a societății civile din zonă.

Tip de suport furnizat:

Organizații beneficiare de suport:

Cei care doresc să primească vești despre societatea civilă din Țara Făgărașului și despre activitățile din cadrul proiectului, sunt invitați să se aboneze la știrile despre proiect: AICI

Proiectul se derulează în perioada octombrie 2021 - aprilie 2024.
DESCOPERĂ NOUTĂȚILE ȘI EVOLUȚIA PROIECTULUI

abonează-te la newsletter


MĂ ABONEZ

Proiectul este derulat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului în parteneriat cu Fundația Mihai și Maria Frățilă și Institutul de Cercetare Făgăraș și beneficiază de o finanțare în valoare de 249,864 euro prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org
Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro